Welkom bij logo reparatiekampioen 2

sterren 1klanten geven ons een
9,2

icon smartphone  085 - 04 777 04  |  icon email  info@reparatiekampioen.nl 

Distributieriem vervangen?

De goedkoopste van Nederland!

 

Meer info
pijl meer info 75

korting animatie 40

 • Distributieriem Citroen
 • Distributieriem opel
 • Volvo
 • Distributieriem Seat
 • Distributieriem suzuki
 • Distributieriem skoda
 • Fiat
 • Distributieriem Hyundai
 • Distributieriem Peugeot
 • Distributieriem toyota
 • Distributieriem Renault
 • Distributieriem Kia
 • Distributieriem Ford
 • Distributieriem volkswagen

Waarom de distributieriemkampioen? Auto onderdelen slijten. Dat betekent dat je vroeg of laat kostbare onderdelen in jouw auto moet vervangen. Wij horen regelmatig van onze nieuwe klanten dat zij "Niet meer een goed gevoel hadden bij hun (inmiddels voormalige ;) ) garage" of dat zij een offerte kregen voor het vervangen van een distributieriem of koppeling, die "Wel heeeel erg prijzig was!" Of deze hoge prijzen te maken hadden met de gedachte van  de garagist "Die klant gaat toch niet weg, dus we vragen wat meer winst" of dat de garagehouder geen specialist in huis had die dagelijks dit soort reparaties uitvoert, of een combinatie van beiden, weten wij natuurlijk niet.

Wel merkten wij dat wanneer wij met deze nieuwe klant gingen kijken, hun gevoel vaak bleek te kloppen. Wij voerden deze reparaties vervolgens snel, bekwaam en met de juiste apparatuur uit door echte specialisten en konden de klant zo to wel honderden euro's laten besparen. Ook door de klant te vragen of ze bij deze reparatie de voorkeur hadden voor een a-merk of een huismerk was een keuze die zij bij hun vorige garage niet kenden en nog meer voordeel danwel meer garantie opleverden.

Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?

Een distributieriem is vanwege het materiaal, een sterk soort rubber, is dus licht en rekt bijna niet. Ook is een distributieriem vaak heel erg stil. Door slijtage en uitdroging moet de riem echter wel na gemiddeld tussen de 70.000 en de 120.000 kilometer worden vervangen.

Een distributieketting bestaat uit metaal, namelijk gehard staal en is vanwege dit metaal dan ook vele malen zwaarder dan een kunststoffen rubberen riem. Maar hierdoor is de ketting ook veel duurzamer en gaat daardoor vaak ook langer mee dan een distributieriem. Echter de distributiekettingen zijn de afgelopen stukken lichter geworden dan voorheen. Dit betekent wel dat ze eerder aan vervanging toe zijn dan vroeger.

Een ketting heeft ook olie nodig, de ketting moet namelijk smering hebben om niet vast te lopen en zit daarom ook ingebouwd in het motorblok.

Wat is de levensduur van een distributieketting?

De levensduur van een distributieketting kun je meestal terugbrengen naar het aantal verreden kilometers. In de meeste gevallen (geen duplexkettingen) gaat het dan om honderdduizend tot honderdvijftigduizend autokilometers.

Dus als je per jaar gemiddeld twintigduizend kilometer rijdt, kan je distributieketting dus gemiddeld vijf tot (ruim) zeven jaar mee.

Sommige duplexkettingen gaan nog veel langer mee, soms tot wel 400.000 tot 500.000 kilometer. Echter door noodzakelijk onderhoud aan span en geleidingselementen van de ketting moeten ook deze soms ruim eerder worden vervangen dan de bovengenoemde kilometers. Bij twijfel over het functioneren kun je langs komen bij een van onze ReparatieKampioen vestigingen voor een check.

Wanneer moet je een distributieketting vervangen?

Zodra de distributieketting is vervangen door de automonteur wordt dit genoteerd in het onderhoudsboekje van de klant (papier of digitaal) of via een sticker op de auto onder de motorkap. Hierbij staat niet alleen dat de distributieketting is vervangen maar ook de datum (soms) en de kilometerstand. Dus als je nog rijdt met je eerste distributieketting en je hebt nog geen honderdduizend kilometer gereden kan je normaal gesproken nog doorrijden. In de andere gevallen moet je gaan tellen vanaf het vervangingsmoment welke genoteerd staat in het onderhoudsboekje of op de sticker. Bij twijfel kun je altijd langs gaan bij een van onze ReparatieKampioen vestigingen voor een controle.

Bij onder andere de merken VW, Audi, SEAT, Skoda, BMW, Renault, Citroën, Peugeot, Mercedes en Opel ontstaan er vaak problemen met de ketting of de kettingspanner waardoor de ketting kan verspringen en hierdoor ontstaan ernstige motorschade. Preventief vervangen van de distributieketting wordt aangeraden om schade aan de motor te voorkomen.

Wat zijn de kosten om een distributieketting te vervangen?

Wanneer je een distributieketting moet vervangen in plaats van een distributieriem zijn de kosten meestal hoger dan bij een riem. Dit heeft twee redenen, allereerst is de aanschaf van een distributieketting zelf duurder dan een distributieriem. Ook is de distributieketting vaak lastiger te bereiken voor de monteur dan de riem waardoor er meer arbeidstijd in zit om dit onderdeel te vervangen.

De kosten van het vervangen van een distributieketting liggen meestal tussen de zeshonderd en veertienhonderd euro. In enkele gevallen kan dit nog iets hoger of lager zijn een en ander afhankelijk van het merk en type auto. Bij Reparatiekampioen zullen de kosten gelukkig gemiddeld een mooi stuk lager zijn dan bij de meeste andere garages.

Herkent u zich in de bovenstaande situaties? Kortom wilt u ook weten hoeveel voordeel er te behalen is bij uw autoreparatie? Vraag dan direct een offerte aan, of nog sneller, plan een afspraak of maak de afspraak door ons te bellen op telefoonnummer 085 - 04 777 04. Wij helpen u graag snel en goed.

Waarom Distributieriemkampioen?

 • Goedkoopste van Nederland
 • Hoge klanttevredenheid
 • A-kwaliteit
 • BOVAG garantie
 • Getrainde monteurs 
 • Transparant
 • Snel beschikbaar 

Jarenlange garantie

Reparatiekampioen monteert distributieriemen en span- en looprollen van de topmerken Gates en Continental. Als voor uw auto alleen het beste slechts goed genoeg is, adviseren wij u dan ook deze topmerken. Kiest u liever voor nog meer voordeel, dan hebben wij als alternatief een goed en kwalitatief huismerk, waar u ook weer vele kilometers mee vooruit kunt. Wilt u weten wat in uw geval de beste oplossing is? Bel ons direct op 085 – 04 777 04, of druk op de knop ”offerte aanvragen”.

logo gates 125

Veelgestelde vragen

Vragen? Bel vrijblijvend: 085 - 04 777 04   telefoniste 75